Image

 

Historie

 

Historie van Zuithof

Onze vaste klanten weten het al lang, maar wie voor het eerst de showroom van Autobedrijf Zuithof binnen loopt voelt zich al snel thuis. Niemand die je vanaf  binnenkomst volgt, hooguit om te vragen of je zin hebt aan koffie. Het past bij de sfeer van dit familiebedrijf,dat al bestaat sinds 1961!

Autobedrijf Zuithof ligt op een landelijke plek aan de rand van Bornerbroek. Waar veel dealers elkaar tegenwoordig omarmen op een autoboulevard, blijft Autobedrijf Zuithof het verleden trouw. De mensen weten ons hier al jaren te vinden! Het tekent niet alleen de Twentse nuchterheid, maar geeft ook aan dat Zuithof zeer stabiel is. Wij zijn groot geworden door gewoon te blijven. Joan begon in 1961 op dit terrein. Hij begon met een kapitaaltje van 600 zuurverdiende guldens en had een bescheiden schuurtje waarin hij auto’s repareerde. Even later kwam er vóór de schuur een brug te staan en in de loop der jaren is er uiteraard wel het een en ander gebeurd. In 1992 namen René & Irma het stokje over van Joan, René zijn vader. Op zich geen verrassing, want de liefde voor auto’s werd er met de paplepel ingegoten. René is op deze plek geboren en woont nog steeds naast het bedrijf.

historie.jpeg
historie 2.jpeg
historie 2.jpeg
historie 3.jpeg
historie.jpeg

Op dit moment hebben wij een moderne showroom met een uitgebreid buitenterrein en een 24 uurs pompstation. Uiteraard ontbreekt ook een moderne werkplaats niet, onderhoud en reparaties doen we in eigen beheer, en ook zijn we FOCWA Eurogarant schadebedrijf. Autobedrijf Zuithof is dealer van Subaru, specialist in het merk Suzuki en was ook altijd dealer van Daihatsu. Dat Daihatsu zich in 2013 terugtrok van de markt, was nieuws dat insloeg als een bom. Toen Daihatsu naar Nederland kwam werden wij meteen dealer, en zijn altijd trouw gebleven. Wij doen op dit moment nog steeds onderhoud aan Daihatsu, maar zijn geen dealer meer. Later werden wij ook dealer van Subaru, waardoor we op dit moment nog steeds een super mooi en sterk merk mogen vertegenwoordigen.

Uiteraard beraad het team van Autobedrijf Zuithof zich over de strategie voor de toekomst.

De autowereld is in beweging, en wij moeten hier in mee gaan. Bij Zuithof zien we de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet. Zoon Jarno is sinds 2018 bij het veelzijdige team van Zuithof gekomen en is verantwoordelijk voor de in- en verkoop en zal zich daarnaast bezig gaan houden met de strategie van het bedrijf. Jarno Zuithof heeft reeds jaren ervaring in de autosector en houdt van de veelzijdigheid en het klantcontact. Hij deed kostbare ervaring op bij een grote speler in de automarkt maar miste toch de wat meer persoonlijke benadering van klanten.